Friday, July 31, 2009

Kadogo, The Bald Gorilla

bald gorillaA gorilla in Congo has attracted attention from around the globe as the only primate of his kind to have no hair on his head.

But Kadogo is not ageing, or even old before his time. In fact, the Silverback has been hairless on his crown since his birth in 2000.

Rangers at the Virunga National Park where he lives are unable to explain the reason for the nine-year-old's bald patch, but say he has earned a celebrity status among visitors.

Kadogo lives with a family of mountain gorillas at the park in the Democratic Republic of the Congo.

His name, which translates as 'small' in Swahili, was given by park rangers when he was born, as he had been so severely undersized.

These incredible pictures show the unique primate over the past nine years.

Ranger Innocent Mburanumwe, 36, who is in charge of monitoring the park's gorilla groups said: 'We ask ourselves why he is the only one like that among all these others in the wilderness.

'I don't know why, but it impressed me very much to see a gorilla with a bald patch like an old man among humans.


Full story here.
-----------------------------------------

1 comment:

Sien said...

ik hou van alle apen.Ik vind het heel erg dat ze de bossen omkappen zodat apen niet veel plek meer krijgen.Ik droom altijd dat ik een aap ben.Soms droom ik dat mijn beste vriend een aap is.Later wil ik ook een beschermingsgebied voor apen openen.Zodat ik de apen kan helpen.Ik wil ook peter van apen uit plankendael en/of andere dierentuinen worden.Als ik een knuffelaap zie wil ik die hebben meestal mag ik die ook kopen.Ik heb al veel knuffelapen.We gaan vaak naar de dierentuin dan wil ik altijd alle apensoorten zien meestal mag dat ook.Toen ik nog niet naar school ging hield ik al van apen toen had ik al een grote apenknuffel(bonobo).Vanaf toen kon ik niet zonder Bonobo slapen. Sinsdien kocht ik altijd maar meer en meer apenknuffels. Toon 9jaar